Twinkle | Digital Commerce

Signa Holding voert kostenbesparingsprogramma door

2023-12-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Het Oostenrijkse Signa Holding zal flink moeten gaan bezuinigen. Het bedrijf, dat momenteel een insolventieprocedure doorgaat, moet een strikt kostenbesparingsprogramma door gaan voeren en afzien van grote uitgaven.

Dit meldt Fashion United. Volgens herstructureringsbeheerder Christof Stapf laat de holding het merendeel van zijn medewerkers gaan, met name het personeel van transport, beveiliging en evenementen. ‘Het relevante deel van de holding heeft aanzienlijke bedrijfskosten veroorzaakt’, aldus Stapf, die vorige week door de handelsrechtbank in Wenen werd aangesteld. Volgens Stapf zullen niet-essentiële activa van de holding onmiddellijk te gelde worden gemaakt. De warenhuisgroep Galeria Karstadt Kaufhof is ook toegewezen aan Signa Retail en zal daarom waarschijnlijk te koop worden aangeboden, schrijft Fasion United. Het Belgische warenhuis Inno, het dochterbedrijf van het Duitse Galeria, wordt niet beïnvloed door de insolventie van Signa Holding.

De financiële problemen bij Signa Holding hebben grote gevolgen voor SportScheck, de geplande overname door de Frasers Group is hierdoor op losse schroeven komen te staan.