Twinkle | Digital Commerce

Signa Holding is alsnog failliet

2024-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Het herstructureringsplan van Signa Holding heeft niet het beoogde effect gehad, waardoor de insolventieprocedure van de Oostenrijkse holding omgezet wordt naar een faillissement.

In december vorig jaar werd al bekend gemaakt dat de holding een strikt kostenbesparingsprogramma door moest gaan voeren en af moest zien van grote uitgaven. De focus van dat herstructureringsplan lag voornamelijk op de waardebehoudende herstructurering van de belangrijkste geassocieerde ondernemingen, Signa Prime Selection AG en Signa Development Selection AG, meldt Fashion United.

Besparing personeel

Volgens herstructureringsbeheerder Christof Stapf moest de holding het merendeel van zijn medewerkers laten gaan, met name het personeel van transport, beveiliging en evenementen. ‘Het relevante deel van de holding heeft aanzienlijke bedrijfskosten veroorzaakt’, aldus Stapf toen. Volgens Stapf zouden niet-essentiële activa van de holding onmiddellijk te gelde worden gemaakt. Deze stappen hebben echter niet mogen baten. Signa Holding wordt, met goedkeuring van de rechtbank, failliet verklaard door Christof Stapf, die benoemd is tot de curator van de holding.

Inno

Het is nog onbekend wat dit faillissement betekent voor het Belgische warenhuis Inno. De toekomst van Inno is al sinds begin vorig jaar onzeker, toen naar buiten kwam dat de Duitse warenhuisketen Galaria Karstadt Kaufhof, dat onder Signa Group valt, van plan was de dochteronderneming van de hand te doen. Galeria zat toen al enige tijd in financiële problemen en de Duitse rechtbank ging akkoord met een aanvraag tot reorganisatie. Afgelopen januari heeft de warenhuisketen bij de rechtbank van Essen faillissement aangevraagd.