Twinkle | Digital Commerce

Financiële problemen Signa Holding hebben grote gevolgen voor SportScheck, overname op losse schroeven

2023-11-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

De insolventieaanvraag van Signa Holding, de voormalige medeaandeelhouder van het moederbedrijf van de Bijenkorf en eigenaar van de Inno-filialen, heeft ook gevolgen voor sportretailer SportScheck. Dat bedrijf heeft nu uitstel van betaling aangevraagd.

De Duitse sportretailer SportScheck valt ook onder het portfolio van Signa Holding en is nu dus de dupe van diens financiële problemen. Wel krijgt het bedrijf hulp om te herstructureren en op een andere wijze de activiteiten voort te kunnen zetten.

Saillant detail is dat SportScheck net in een overnameprocedure zat. Er was al overeenstemming tussen Signa Holding en de Frasers Group over een overname. Alleen zou deze pas in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond. Nu SportScheck een insolventieprocedure is gestart, kan die overname voorlopig niet worden afgerond. Frasers zou echter de overname in een later stadium alsnog willen afronden.

‘Hoe bitter deze stap ook voelt, we zien het ook als een kans om het bedrijf met zijn contractuele partners en crediteuren duurzaam te versterken’, reageert Matthias Rucker, ceo van SportScheck. ‘De focus ligt nu op de strategische richting en de verdere ontwikkeling van het bedrijf in het herstructureringsproces.’