Twinkle | Digital Commerce

Droginet maakt doorstart

2023-12-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De failliet verklaarde webshoponderneming Droginet maakt alsnog een doorstart. De nieuwe eigenaar is het Friese Hager-Minnema-Hutten-Beheer. Droginet blijft wel gevestigd in Winschoten.

Volgens RTV Noord toonden zo’n twintig partijen interesse in de overname. Tien daarvan deden ook daadwerkelijk een bod. De nieuwe eigenaar is onder andere de eigenaar van Foox Groothandel Bergsma, een groothandel in onder meer snacks, dranken, koffie en frisdrankautomaten, schoonmaakmiddelen en rookwaren. De nieuwe eigenaar werkt nu aan een plan om te zorgen voor bestaanszekerheid en de daarbij behorende bedrijfsvoering, meldt RTV Noord. De verkoop van drogisterijbenodigdheden moet vanaf medio december dan langzaam weer op gang komen. De afspraak is om minimaal dertig medewerkers mee te nemen in de nieuwe onderneming Droginet Web BV, een voor de overname opgerichte nieuwe vennootschap. Hoeveel van de ongeveer 150 medewerkers in totaal hun baan behouden, zal uiterlijk 14 december bekend gemaakt worden.

Ruim twee weken geleden failliet werd Droginet failliet verklaard. Ceo Mischa Strijder liet aan Twinkle weten dat door stijgende kosten en een daling van de omzet door verschillende factoren uiteindelijk het doek is gevallen.