Twinkle | Digital Commerce

Droginet failliet verklaard

2023-11-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Webshoponderneming Droginet is failliet verklaard. Ceo Mischa Strijder laat aan Twinkle weten dat door stijgende kosten en een daling van de omzet door verschillende factoren uiteindelijk het doek is gevallen. Er wordt nog wel gekeken naar een doorstart.

Eerder werd bekend dat het bedrijf en diens webshops, waaronder Koopjesdrogisterij, geen orders meer aannamen en niet meer bereikbaar waren. Op vragen van Twinkle bleef het lange tijd stil, maar Strijder laat nu weten dat het faillissement over het bedrijf is uitgesproken.

De veranderende marktomstandigheden gecombineerd met een moeizame implementatie van automatiseringssystemen hebben ervoor gezorgd dat de maandelijkse omzet met een derde is gedaald. Tegelijkertijd stegen de kosten, niet alleen vanwege de extra kosten gerelateerd aan automatisering, maar ook vanwege stijgende personeelskosten’, aldus Strijder. Volgens hem heeft het bedrijf nog wel geprobeerd om kosten te beperken, maar hadden deze onvoldoende effect. Ook gesprekken over om extra liquiditeit in te brengen hebben niet gezorgd voor een oplossing. Het bedrijf kon daardoor niet anders dan faillissement aanvragen.

Volgens Strijder heeft Droginet ‘zeker perspectief’ en wordt momenteel samen met de curator gekeken naar een mogelijke doorstart. De verwachting is dat binnen twee tot drie weken meer duidelijk is over de toekomst van het bedrijf.

Droginet werd in 2021 overgenomen door Mischa Strijder, onder andere bekend van Nutramin. Vorig jaar maakte het bedrijf nog bekend webshop Drogisterij.net over te nemen. Die webshop was vlak daarvoor failliet gegaan. Koopjesdrogisterij bezet positie 98 in de Twinkle100.

Paulien Waninge is benoemd tot curator.