Twinkle | Digital Commerce

Curator heeft vertrouwen in doorstart Droginet

2023-11-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Kort na het uitgesproken faillissement van Droginet hebben zich al een aantal kandidaten gemeld om Droginet al dan niet in delen over te nemen. Curator Paulien Waninge is hoopvol over een doorstart van het bedrijf.

Dat zegt de curator tegen RTV Noord. ‘Mijn voorkeur gaat uit naar een doorstart op de locatie in Winschoten, want dan kunnen we de werkgelegenheid behouden’, aldus Waninge. ‘Maar er zijn ook partijen die enkel de handelsnamen en domeinnamen over willen nemen. We zullen uitzoeken wat de beste optie is.’ Bij het bedrijf zijn 130 werknemers actief, zij houden intussen hoop op een goede afloop.

Op basis van een eerste inventarisatie wijt de curator het faillissement aan meerdere oorzaken. Zo heeft het bedrijf een schuld van 15 miljoen euro. ‘Ook was er een probleem met automatisering, waardoor bestellingen in de eerste paar maanden van 2023 niet goed werden verwerkt.' Dat probleem had een enorme omzetdaling tot gevolg. Samen met gestegen verkoop- en personeelskosten zorgde dat ervoor dat het bedrijf uiteindelijk faillissement moest aanvragen.

Ceo Mischa Strijder liet deze week aan Twinkle weten ‘zeker perspectief’ te zien voor een doorstart. Hij verwacht binnen enkele weken meer duidelijkheid.