Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Power-step

2023-12-11
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Huib Houben is manager logistiek en klantenservice van Power-step. In de webshop zijn elektrische steps en bijbehorende accessoires te koop.

‘Elektrische stepjes zijn ideaal’, begint Houben zijn verhaal, ‘ze zijn praktisch, milieubewust, besparen je tijd en het is superleuk om erop te rijden.’ Goedkoop is echter duurkoop, weet de manager en daarom vindt hij het belangrijk om steps met een goede prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden. Momenteel zijn er daarom alleen Segway steps in de shop te vinden. De verkoop gaat primair via de webwinkel, maar geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om eerst in de showroom in Gilze Rijen diverse modellen te komen uitproberen en advies te krijgen. Bestellingen worden dezelfde dag vanuit deze showroom verzonden met MyParcel. ‘Orders in de buurt bezorgen we zelf’, zegt Houben, ‘en we helpen indien gewenst klanten ook met de montage en het opstarten van de step.’

‘De koppelingen tussen Shopify voor de webshop, MyParcel voor de leveringen, Trustpilot voor de reviews en E-boekhouden voor de administratie werken prima’, vertelt de manager. ‘Zo hebben we met Trustpilot heel snel meer dan vijftig reviews verzameld met een gemiddelde waardering van 4,8. Daar zijn we heel trots op.’ Customer service staat dan ook hoog in het vaandel van Houben: ‘Tevreden klanten zorgen voor mond-tot-mondreclame en voor nieuwe klanten.’

Power-step wordt gepromoot via Google Ads, SEO en 2ehands.be. ‘We richten ons momenteel vooral op België, waar e-steps al wettelijk zijn toegestaan.’ In Nederland mag je er namelijk sinds het Stint-ongeluk in Oss niet mee op de openbare weg rijden, maar volgens Houben mag het hier wel op eigen terreinen zoals campings, boerderijen en bedrijfshallen. Daarom heeft hij naast consumenten ook een zakelijke doelgroep voor ogen – bijvoorbeeld campingeigenaren.

Verdere plannen in Nederland bestaan uit het benaderen van de zakelijke doelgroep en het uitbreiden van het assortiment.

Beeld: Zuiver Beeld