Twinkle | Digital Commerce

De Migros bezorgrobot staat voorlopig geparkeerd

2023-12-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

De proef met de zelfrijdende bestelwagen vanuit de Zwitserse Migros-supermarkt in Ebikon is al een paar maanden voorbij. Hoewel de bevindingen positief waren, zal er voorlopig nog geen regulier aanbod komen.

Dit meldt het Zwitserse Konsider. In februari 2023 is de bezorgservice, met de naam ‘Migronomous’ in samenwerking met de Zwitserse startup LOXO gestart. De bezorgrobot bracht boodschappen naar de bedrijfscampus van de Schindler Group, dat onder andere liften ontwikkelt. De medewerkers van Schindler kregen bij hun bestelling een code waarmee ze hun boodschappen uit de bezorgrobot konden halen. De robot is voorzien van de nodige sensoren waarmee continue de omgeving, voorbijgangers, het verkeer en verkeerslichten in de gaten worden gehouden.

Met deze proef heeft de supermarkt ervaring opgedaan op het gebied van klantbehoeften, assortimentsontwerp en logistiek. Het idee was om deze zelfrijdende bezorgdienst in de toekomst aan de bestaande transportvloot toe te voegen. Het is nu echter onduidelijk of dit ook daadwerkelijk nog op de planning staat.