Twinkle | Digital Commerce

Migros test autonoom bezorgen

2023-02-09
1000562
  • 0:57

De Zwitserse supermarkt Migros doet een test met een autonome bezorgrobot. Voor nu bezorgt de robot boodschappen naar een bedrijfscampus.

Het gaat specifiek om de bedrijfscampus van de Schindler Group, dat onder andere liften ontwikkelt. Werknemers daar kunnen boodschappen door het zelfrijdende voertuig laten bezorgen. Het wagentje rijdt vanaf een vestiging van Migros in de Zwitserse plaats Ebikon, dezelfde plaats waar Schindler gevestigd is.

De proef doet Migros samen met de Zwitserse startup LOXO. De bezorgservice heeft de naam ‘Migronomous’ gekregen. De bezorgservice werkt op een zelfde wijze als vergelijkbare initiatieven. Zo kunnen medewerkers van Schindler met een code die ze krijgen bij de bestelling hun order uit de bezorgrobot halen. De robot is voorzien van de nodige sensoren waarmee continue de omgeving, voorbijgangers, het verkeer en verkeerslichten in de gaten worden gehouden. Het wagentje zelf kan 64 boodschappentassen vervoeren.

Het is voor het eerst dat een dergelijke proef in Zwitserland wordt gehouden. ‘Een zelfrijdende bezorgservice past bij onze pioniersgeest’, aldus Rainer Deutschmann van Migros. ‘We kunnen ons zeker voorstellen dat de zelfrijdende bezorgdienst in de toekomst een aanvulling kan zijn op onze bestaande transportvloot.’