Twinkle | Digital Commerce

'BCC vlak voor faillissement bijna verkocht'

2023-10-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Naar het schijnt was elektronicaketen BCC enkele weken geleden nog interessant voor een opkoper van restpartijen. Nadat die verkoop op het laatste moment niet doorging, is het doek definitief gevallen voor de keten.

Volgens RTL Z kan de beoogde koper nog een gooi doen naar een doorstart van BCC. Het zou gaan om Bero Monaco, een in- en verkoper van overtollige voorraden en faillissementsbedrijven. De voorgestelde verkoop aan een opkoper is opmerkelijk te noemen, aangezien eerdere verkopen van moederbedrijf Mirage Retail Group – Blokker België en Big Bazar – aan vergelijkbare kopers slecht afliepen. Volgens RTL Z had deze situatie voor BCC juist aantrekkelijk kunnen zijn, aangezien het bedrijf op het eigen assortiment van consumentenelektronica en witgoed lage marges maakt. Door de verkoop van goedkoop ingekochte artikelen met een hogere marge zou de winkelketen weer levensvatbaar kunnen worden.

De curatoren en Bero Monaco willen het bericht niet bevestigen. Bestuurder Leon van der Elsen van vakbond CNV vertelde tegen RTL Z dat hij hoorde van een mogelijke overname, maar niet wist om welke partij het zou gaan. Momenteel wordt er gekeken naar een mogelijke doorstart, de winkels blijven voorlopig open.