Twinkle | Digital Commerce

Neleman sluit winkels, focus op online

2023-08-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Wijnmerk Neleman sluit zijn winkels in Amsterdam en Utrecht. Het bedrijf wil zich meer richten op online verkoop.

Dat vertelt oprichter Derrick Neleman in gesprek met De Ondernemer. Neleman heeft drie winkels, waarvan er nu dus twee de deuren sluiten. De winkel in Zutphen blijft wel open.

Reden voor het sluiten is een tegenvallende omzet. ‘Dan kun je te lang blijven doorgaan of tijdig een conclusie trekken en handelen. Dat hebben wij gedaan’, aldus Neleman. In plaats daarvan richt het bedrijf zich nu meer op online verkoop: ‘Online is onze webwinkel top 5-speler’, vervolgt Neleman. ‘De export gaat erg goed, maar ook ik merk dat het onmogelijk is op alle fronten optimaal te blijven inzetten.’ Volgens Neleman verwacht het bedrijf in 2025 winst te maken. 2024 moet het wijnmerk break-even draaien.

Ondertussen blijft het bedrijf wel uitbreiden, ook over de grens. Zo liggen de flessen van Neleman sinds kort in winkels in de Verenigde Staten. Volgens Neleman zijn New York en Californie de belangrijkste regio’s. ‘Maar we zijn er op steeds meer plekken te koop. Dus die Amerikaanse markt wordt steeds belangrijker voor ons.’