Twinkle | Digital Commerce

Kijkje in de Keuken bij ... Neleman

2025-06-03
1000562
  • [interview]
  • 2:18

In Kijkje in de keuken vertellen e-commerce ondernemers over hun werkplek. Waar zijn ze trots op? Hoe wordt er bij hen gewerkt en, niet onbelangrijk, hoe ziet de werkplek* eruit? Deze keer: Derrick Neleman, oprichter van biologisch wijnmerk Neleman.

Is jouw ideale werkplek hybride, thuis of fysiek? En waarom?

'Mijn ideale werkplek is fysiek, op kantoor. En tegelijk hybride want ik ben ook met enige regelmaat in Spanje, in ons wijnhuis waar we biologische wijn maken. Ons personeel in Nederland werkt deels hybride en deels fysiek. De collega’s in ons eigen magazijn werken fulltime fysiek in ons pand, logisch. Dat geldt ook voor onze klantenservice. Maar onze marketingcollega’s werken hybride: deels thuis, deels op kantoor. Dinsdag is Happy Tuesday, dan is het hele marketingteam compleet, inclusief ikzelf. Behalve 1 collega die tegenwoordig vanuit Valencia stad werkt!'

Kun je jouw werkplek omschrijven?

'Wij zijn een Nederlands – Spaans bedrijf. Voor corona was ik afwisselend een paar weken in Spanje in ons wijnhuis, waar overigens ook een heel mooi kantoor is, en in Nederland. Nu ben ik grotendeels in Nederland, met veel online meetings met mijn Spaanse team en onze exportdirecteur in Amerika. Klanten van onze webshop kunnen hun bestellingen hier afhalen, en als ze dan ons magazijn zien zijn ze onder de indruk van al die stellingen vol met dozen wijn. Het pand is nieuw, we zijn de eerste gebruikers. Lekker licht en modern ingericht, met een duidelijke Neleman touch. We verbruiken geen gas, hebben zonnepanelen en kunnen onze elektrische bus en elektrische heftruck in house opladen.'

RTL Nieuws op bezoek

Waar ben je het meest trots op in jouw werkplek?

'We zijn afgelopen jaar met ons hele Nederlandse team verhuisd naar een nieuwe locatie en zitten nu met z’n allen onder hetzelfde dak, daar waar we eerder drie verschillende locaties hadden. De lijntjes zijn lekker kort, dat geeft snelheid in communicatie en service. En natuurlijk ben ik trots op de gedrevenheid waarmee we gezamenlijk aan onze missie werken: meer biologische wijn voor een mooiere wereld. We werken hard maar er is ook tijd voor een lolletje, een borrel en afgelopen herfst zijn we met het NL team op bezoek geweest bij ons wijnhuis en onze collega’s in Spanje!'

Bij de opening van het nieuwe pand

Wat ontbreekt er nog?

'Een masseur, een boksbal en een windscherm. We zitten vlak aan de IJssel en het waait hier continu.'

Maak de volgende zin af: over 5 jaar is mijn werkplek ...

'De wijngaard in Spanje! Heerlijk wandelen via de Camino del Amor, het pad dat we zelf aangelegd hebben en waar in het voorjaar de amandelbomen zo prachtig bloeien. Oogsten uit onze eigen moestuin, de druiven zien groeien, het komen en gaan van de zwaluwen die nestelen onder het dak van ons wijnhuis. Ja, dat zie ik wel voor me.'