Twinkle | Digital Commerce

Ook By the Grape naar Gilde Equity Management

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

By The Grape valt voortaan onder dezelfde paraplu als Wijnvoordeel.nl, eind vorig jaar ingelijfd door de investeerders van Gilde Equity Management. Drie grote wijnwebwinkels uit ons land zijn nu in hun handen.


By the Grape werd in 2009 opgezet door Derrick Neleman, die zijn bewondering over Wijnvoordeel-oprichter René Tulner en zijn vrouw Henriët niet onder stoelen of banken stak. ‘Het allerbelangrijkste bij Wijnvoordeel.nl is daadwerkelijk de prijs. Maar daarnaast lijkt ook de unieke marktbenadering een grote succesfactor’, schreef hij eens over de tien jaar eerder gestarte concurrent.

Neleman.org
Neleman stapte twee jaar geleden uit By the Grape, waarna Bart van den Brink nog de enige directeur was. De oprichter begon een nieuw bedrijf (Derrick Neleman Wine Future) en ging op Neleman.org eigen wijn verkopen.

Baarsma
By the Grape staat bij de Kamer van Koophandel nu ingeschreven onder Grand Cru Expertise, ook eigenaar van Wijnbeurs.nl. Grand Cru Expertise was onderdeel van de Baarsma Wine Group, dat zijn b2c-portfolio in december verkocht aan Gilde Equity Management. Ook Wijnvoordeel.nl, de nummer 35 van de Twinkle100, zat in dat portfolio.

Gilde Equity Management
Wijnvoordeel.nl, Wijnbeurs.nl en By the Grape hebben nu allemaal dezelfde eigenaar: e-Luscious, gerelateerd aan Gilde. De domeinnaam van By The Grape, dat zelfstandig blijft opereren, is op 30 maart omgezet. Gilde Equity Management heeft ook belangen in onder andere Leapp en Kwantum.