Twinkle | Digital Commerce

Koper gezocht voor Intertoys

2024-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Speelgoedketen Intertoys staat te koop. De keten is onderdeel van de Mirage Retail Group, waar ook Blokker en BCC onder vallen.

Volgens het FD heeft Michiel Witteveen, eigenaar van de Mirage Retail Group, bevestigd dat hij een koper zoekt. ‘Ik had gehoopt op een beursgang van Mirage. Dat ging niet door. Nu gaan we het op een andere manier doen’, aldus Witteveen. Momenteel zijn er 220 Intertoyswinkels, waarvan zeventig franchise. De keten draaide in het boekjaar dat eindigde op 31 januari 2023 een omzet van 191,3 miljoen euro. Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 11,4 miljoen euro. De speelgoedketen zou rond de zeventig miljoen euro kunnen opbrengen, zeggen meerdere anonieme bronnen tegen het FD.

Witteveen bevestigt aan RTL Nieuws dat de andere ketens van Mirage op termijn ook verkocht zullen worden. Dat betekent dat uiteindelijk ook Blokker en BCC in de etalage komen te staan. Wanneer is nog niet duidelijk. ‘Als de tijd rijp is’, zegt Witteveen tegen de nieuwssite.

Turbulente jaren

Intertoys heeft de afgelopen jaren aardig wat meegemaakt. In 2017 verkocht door de familie Blokker en overgenomen door het Britse Altari. Twee jaar later werd Intertoys failliet verklaard en verkocht aan het Portugese bedrijf Green Swan. Eind 2019 kwam Intertoys in handen van de Mirage Retail Group, waardoor de keten weer onder één dak zit met Blokker.