Twinkle | Digital Commerce

Intertoys in Portugese handen

2019-03-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:25

De Portugese speelgoedspecialist Green Swan is de nieuwe eigenaar van Intertoys. De investeerder wil de deuren van 220 Intertoys-filialen openhouden. Tussen de 1000 en 1500 medewerkers behouden waarschijnlijk hun baan.

De investeerder onderhandelt de komende tijd met verhuurders en franchisers over de filialen. Dan wordt duidelijk hoeveel winkels er daadwerkelijk openblijven. Volgens het bedrijf hebben franchisenemers de mogelijkheid om hun aantal winkels uit te breiden.

'Multichannel-ervaring'

Green Swan werd de laatste tijd veelvuldig genoemd als enige overgebleven kandidaat om de vorig maand failliet verklaarde speelgoedketen over te nemen. De Portugese investeerder nam recent het Belgische Maxi Toys en de Spaanse en Portugese tak van Toys ‘r Us over. De investeerder stelt met de overname een betere mutlichannel-ervaring te willen bieden. ‘Wij zullen ons inspannen om met onze aanpak en innovatiestrategie dit merk, dat diepgeworteld is in het hart van vele gezinnen, een nieuwe kans te geven. Met Intertoys zien we een groot potentieel om de klant een nog betere multichannel-ervaring te bieden.’, verklaart ceo Paulo Andrez.

Intertoys werd vorige maand failliet verklaard. Oorzaak was naar eigen zeggen de aanhoudende druk op de detailhandel. Met name door de toenemende online verkopen en concurrentie van discounters. Retaildeskundige Paul Moers liet eerder aan Twinkle weten dat het bij Intertoys tekortschoot in een sterke combinatiestrategie: 'Wat Intertoys moet doen, is winkels tot belevingspaleizen maken en die koppelen aan een briljante website met een breed en diep aanbod. Het beste is een combinatiestrategie tussen een fysieke beleving en een uitgebreid online assortiment.'

91 filialen van Intertoys zullen per half mei hun deuren sluiten. De speelgoedketen heeft zelf 286 winkels. Nog eens 100 zijn van de franchisers.

Lees ook: 'Breed en diep online aanbod kan Intertoys redden' (15 februari 2019)