Twinkle | Digital Commerce

Amazon bouwt dc bij Heerlen voor Duitse markt

2021-03-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum op industrieterrein Avantis bij Heerlen. Personeel wordt zowel in Duitsland als Nederland geworven.

Het distributiecentrum opent in het najaar en is zo’n 9.000 vierkante meter groot. Het centrum wordt in eerste instantie uitsluitend ingezet voor de Duitse markt. Omdat het industrieterrein grensoverschrijdend is, valt lastig te zeggen of het dc officieel op Nederlands of Duits grondgebied komt te staan. Wethouder Martin de Beer van Heerlen noemt de uitbreiding van Amazon een ‘belangrijke stap in het creëren van nieuwe werkgelegenheid en economisch van belang voor de hele Euregio.’

Amazon is momenteel ook bezig met het realiseren van een bezorghub nabij Schiphol. Deze moet in de zomer worden opgeleverd en is wel bedoeld voor de belevering van de Nederlandse markt. Dit centrum wordt 8500 vierkante meter groot en biedt ruimte voor zo’n tweehonderd arbeidsplaatsen. Op dit moment worden alle bestellingen van Amazon.nl geleverd vanuit dc’s die in de Duitse grensstreek staan.