Twinkle | Digital Commerce

Sendcloud neemt Tracey over

2023-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Verzendplatform Sendcloud breidt uit met AI startup Tracey. Met de overname wil Sendcloud ervoor zorgen dat aangesloten bedrijven slimmere verzendbeslissingen kunnen nemen.

Volgens Sendcloud kan het bedrijf met de uitbreiding met Tracey voorspellingen doen ‘die verder gaan dan met track & trace standaarden en kunnen klanten van Tracey slimmere beslissingen nemen over het verzendproces en consumenten proactief informeren’. Concreet breidt Sendcloud door de overname zijn uit met een portfolio van ‘datatools, waaronder near-real-time pakketbezorging, inzichten in vervoerdersperformance en AI-aangestuurde bezorgvoorspellingen’.

‘Wij geloven dat optimale bezorgervaringen de sleutel zijn tot succes voor e-commerce bedrijven. Het wordt echter steeds complexer zodra je met meerdere vervoerders verzendt, flexibele bezorgopties aanbiedt of je bedrijf internationaal wilt uitbreiden’, stelt ceo Rob van den Heuvel van Sendcloud. ‘Daarom verwelkomen we Tracey met open armen, zodat we online retailers kunnen voorzien van de beste oplossingen voor pakketmonitoring en benchmarking op de markt.’

Het is niet bekend voor welk bedrag Tracey is overgenomen.