Twinkle | Digital Commerce

Minder omzet en winst voor moederbedrijf wehkamp

2023-07-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

In het afgelopen boekjaar zag de Wehkamp Retail Group, waar naast wehkamp ook webshops kleertjes.com en Union River onder vallen, zowel de omzet als winst dalen. Het bedrijf spreekt van een ‘uitdagend jaar’.

Exacte omzetcijfers noemt het bedrijf niet, maar wel is duidelijk dat de omzet met 9 procent daalde ten opzichte van het vorige boekjaar. Vergeleken met de periode voor de coronacrisis steeg de omzet wel met 11 procent. Onder de streep halveert de genormaliseerde Ebitda. Het brutoresultaat komt uit op 20 miljoen euro, vergeleken met 46 miljoen euro een jaar eerder.

‘Onze omzet en winst blijven beide boven het niveau van vóór Covid 2019-2020, ondanks de aanzienlijke druk op consumentenbestedingen en operationele kosten - zoals loonkosten - als gevolg van de economische effecten van het conflict in Oekraïne’, stelt ceo Graham Harris.

Volgens Harris blijft WRG het assortiment uitbreiden en de eigen merken ontwikkelen en hebben de verschillende webshops progressie geboekt. ‘De categorie herenmode boekte dit jaar mooie vooruitgang met de lancering van een nieuwe shop - Union River, onze private label activiteiten zijn verder uitgebreid door de verwerving van de exclusieve rechten van het merk CoolCat, onze categorie beauty heeft sterkere relaties opgebouwd met toonaangevende luxe merken en onze kinderkleding business bij Kleertjes maakt nu gebruik van het logistieke en technologische platform van de groep.’

Over verwachtingen voor het huidige boekjaar worden geen uitspraken gedaan.