Twinkle | Digital Commerce

Fors minder verlies voor Vinted

2023-07-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Tweedehands platform Vinted wist in het afgelopen jaar het (bruto)verlies met 62.3 procent terug te dringen tot 42,9 miljoen euro.

Ook werd er meer verkocht op het platform, de omzet steeg daardoor met 51 procent tot 371,4 miljoen euro. Dat blijkt uit gepubliceerde jaarcijfers van Vinted. Het bedrijf moest het afgelopen jaar bezuinigen om niet nog verder in het rood te komen en dat is te merken in de cijfers. Volgens het bedrijf heeft het zowel de bedrijfsstructuur als operationeel veel wijzigingen doorgevoerd. Verdere details daarover worden niet bekendgemaakt.

Vinted stelt dat het baat heeft bij de lancering van Vinted Go, een bezorgplatform waarmee gebruikers eenvoudig hun pakketten kunnen versturen via aangesloten bezorgpartners. Ook begon het c2c-platform vorig jaar in Zweden, Hongarije en Slowakije. ‘Ondanks de uitdagende wereldwijde economische situatie hebben ons financieel duurzame bedrijfsmodel en actieve ontwikkeling en optimalisatie van onze activiteiten ons in staat gesteld onze inkomsten te blijven verhogen en onze verliezen aanzienlijk te verminderen’, aldus Marija Buivydaitė, Senior Finance Director van Vinted.