Twinkle | Digital Commerce

CoolCat verder als webshop, verdwijnt alsnog uit winkelstraat

2019-05-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Kledingwinkel CoolCat blijft alleen als webwinkel nog bestaan. Na de doorstart wilde de nieuwe eigenaar Retail Beheer in eerste instantie in afgeslankte vorm verder met minder winkels, maar ziet daar nu alsnog vanaf.

De online shop wordt voortgezet onder de naam CoolCat Junior, waarop alleen kinderkleding wordt verkocht. Dit segment wordt online het best verkocht bij de kledingketen, en heeft dus ook de grootste kans van slagen, liet directeur Jaco Scheffers eerder weten. 'Vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is.'

'Substantieel investeren in online'

Bij de overname in april maakte Retail Beheer, waarbij ook CoolCat-oprichter Roland Kahn betrokken is, bekend met 56 winkels van de 80 winkels verder te willen. Nu heeft de nieuwe eigenaar dus besloten om dat plan niet door te zetten en ‘substantieel’ te gaan investeren in online activiteiten. Met een geschatte webomzet over 2017 van ruim 10 miljoen euro bezet CoolCat de 163e positie in de Twinkle100.

Er wordt nog gekeken naar een nieuwe retailformule met de overgebleven winkels. Maar echt concreet is dat nog niet. Wat dit besluit betekent voor de bijna 1200 werknemers van CoolCat is nog niet bekend.

Terugval

In maart dit jaar moest CoolCat faillissement aanvragen. Reden daarvoor was een scherpe terugval in de resultaten, mede veroorzaakt door het warme weer. De buitenlandse activiteiten van de keten vielen buiten het faillissement.