Twinkle | Digital Commerce

MyPup neemt pakketkluizen Lockster over

2023-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Logistiek dienstverlener MyPup heeft de locaties overgenomen van Lockster. Het gaat om 41 locaties. De bv en merknaam van Lockster blijven eigendom van de oprichters, die gaan zich richten op andere activiteiten.

MyPup, een afkorting voor 'My Pick Up Point', exploiteert onbemande pick-up points voor pakketten. Het bedrijf verzamelt pakketten in hubs aan de rand van de stad, waar ze worden gesorteerd en met een elektrisch busje of fiets naar de kluizen worden vervoerd, in een appartementencomplex of kantoorpand. Het bedrijf doet dat sinds 2014; een stuk langer dan Lockster, dat sinds september 2021 actief is in Nederland en een soortgelijk product aanbood.

Lockster meldt op zijn website sindsdien 41 pakketkluizen te hebben geplaatst en 4244 pakketten te hebben bezorgd. De logistiek dienstverlener zocht de samenwerking met MyPup ‘doordat product-technisch het verschil niet voldoende kon worden gemaakt’, aldus een persbericht. ‘Met deze stap breiden we als MyPup ons netwerk verder uit en versterkt het onze missie om bij te dragen aan schonere en leefbare steden’, laat medeoprichter en CEO van MyPup Luke van der Wardt weten. MyPup beschikt met de overname van Locksters locaties over 300 punten, die zich bevinden bij zowel bedrijven als appartementencomplexen, ziekenhuizen en universiteiten in Nederland, Londen, Berlijn, München en Dublin.

[beeld: MyPup]