Twinkle | Digital Commerce

Picnic haalt oude föhns en smartphones op

2023-04-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online supermarkt Picnic gaat tijdelijk in de regio Zwolle en Meppel oude elektronica ophalen. Het gaat om apparaten zoals föhns, koptelefoons, afstandsbedieningen of smartphones.

De ophaalactie vindt plaats vanaf 17 april en duurt tot en met 7 mei. Consumenten kunnen oude apparaten meegeven aan de bezorger zodra ze boodschappen van Picnic hebben ontvangen. De apparaten worden daarna hergebruikt of gerecycled.

De ophaalactie is een samenwerking met Stichting OPEN. ‘Gezinnen hebben steeds meer elektronische apparaten die niet gebruikt worden, bijvoorbeeld omdat ze niet meer werken of omdat kinderen erop uitgekeken zijn. Vaak kan tot tachtig procent van een klein huishoudelijk apparaat gerecycled worden’, aldus medeoprichter Michiel Muller.

De bezorgers van Picnic worden steeds vaker ingezet om producten ook weer mee terug te nemen. Zo kunnen klanten al plastic tasjes, retouren van DHL, Nespresso-capsules en cilinders van SodaStream aan de runners meegeven.

Klanten in de regio Zwolle en Meppel hoeven de apparaten alleen schoon in een tasje te stoppen en mee te geven aan de bezorger. Ingeleverde producten gaan vervolgens vanuit de hub naar een sorteercentrum. Daarna wordt bepaald of de apparaten geschikt zijn voor hergebruik.