Twinkle | Digital Commerce

Picnic haalt ook cilinders van SodaStream op

2023-04-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Online super Picnic breidt de service op de weg terug steeds verder uit. Werden eerder al plastic tasjes, capsules van Nespresso en DHL-pakketten meegenomen, nu komen daar cilinders van SodaStream bij.

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met SodaStream en levert daarmee de cilinders aan huis en neemt de lege cilinders ook weer mee. Naar schatting beschikt minstens 10 procent van de klanten van de online super over een SodaStream.

De afgelopen jaren haalde het bedrijf al meer dan 200.000 pakketjes van DHL op en werden meer dan 25 miljoen capsules van Nespresso meegenomen. De verwachting van Picnic is dat er op termijn ook hoge aantallen SodaStream-cilinders opgehaald worden. Bij het inleveren van de cilinder krijgen klanten de borg die op de cilinder zit teruggestort.

Daarnaast denkt Picnic door de samenwerking minder flessen water te moeten bezorgen. ‘Door zelf bruiswater te maken met SodaStream brengen gezinnen het gebruik van plastic flessen omlaag en hoeven wij ook minder flessen water te vervoeren. We komen toch aan de deur, dus dan is dit een handige en duurzame toevoeging’, aldus medeoprichter Michiel Muller.