Twinkle | Digital Commerce

Walmart zet punt achter pick-up points

2023-02-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Walmart stopt definitief met zijn pickup & delivery only punten in de Verenigde Staten. De retailreus sluit deze week de laatste twee locaties van het concept.

Dat bevestigt de retailer aan Business Insider. Walmart opende in 2014 zijn eerste pickup & delivery only punt, een vestiging van waaruit bestellingen werden thuisbezorgd en waar klanten alleen naartoe konden om bestellingen af te halen. Klanten konden via de website aangeven hoe laat zij de order af komen halen. Klanten betaalden de bestelling vooraf en hoefden hun auto niet uit. Sindsdien heeft Walmart tenminste drie soortgelijke punten geopend, waarvan de laatste vorig jaar al zijn deuren sloot. De mogelijkheid om online bestellingen af te halen en thuis te laten bezorgen blijft wel bestaan bij Walmart, maar zal voortaan gebeuren vanuit de winkels.

In eigen land zien we ook een afname in pick-up punten. Jumbo sluit 30 punten, zo maakte de supermarktketen onlangs bekend. Reden daarvoor is de groei van e-commerce bij het bedrijf, meldt een woordvoerder aan Twinkle: 'Hiermee is de logistieke keten voor online bestellingen een stuk efficiënter ingericht in vergelijking met de tijd dat online bestelde boodschappen werden bezorgd door de winkels, of daar konden worden opgehaald via de Pick Up Points bij de winkel of op centrale locaties.'