Twinkle | Digital Commerce

Walmart test same day afhalen van boodschappen

2017-05-27
180101
  • 1:19
Walmart test het afhalen van online bestelde boodschappen in de Verenigde Staten. Het bedrijf opende afgelopen maandag zijn eerste ‘Walmart Pickup-Grocery’-punt waar consumenten nog dezelfde dag hun order kunnen afhalen.

Walmart heeft op zijn website onder andere gedroogde en gekoelde levensmiddelen in het assortiment. Het bedrijf wil consumenten in de VS extra bedienen door hen nog dezelfde dag hun online bestelde boodschappen op te laten halen. Het eerste afhaalpunt, een stand alone drive through, bevindt zich in Bentonville (Arkansas) en herbergt tienduizend artikelen, schrijft Internet Retailer.

Tijdschema
Klanten kunnen op Walmart.com aangeven hoe laat zij de order af komen halen. Bij aankomst laat een medewerker van de Walmart Pickup-Grocery de producten eerst aan de consument zien, waarna hij akkoord dient te geven. Klanten hoeven hun auto niet uit. De betaling van de order is vooruit online voldaan.

Ook boodschappen thuisbezorgen
Vorig jaar oktober startte Walmart al een test met  thuisbezorging van boodschappen bij klanten in Denver. Deze pilot werd in januari van dit jaar uitgebreid met het afhalen van levensmiddelenorders bij Walmarts fysieke winkels in de regio.

Yumprint
Om zijn online boodschappenverkoop te stuwen kocht Walmart begin dit jaar het receptenplatform Yumprint. Geregistreerde gebruikers kunnen hier recepten opdoen en delen. Ze kunnen de ‘cookbooks’ van vrienden volgen en aan maaltijdplanning doen.

Walmart en e-commerce
Walmart is veruit de grootste retailer van de Verenigde Staten overall, maar online is Amazon veel groter. De digitale afstand wordt echter kleiner; Walmart realiseerde afgelopen jaar meer online omzetgroei (uit general merchandise / non-food) dan Amazon deed.