Twinkle | Digital Commerce

Praxis start marktplaats

2023-02-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Maxeda DIY Group, moederbedrijf van onder andere Brico en Praxis, start in de Benelux met een marktplaats. Daardoor krijgen klanten toegang tot een ‘oneindig groot’ doe-het-zelf-assortiment.

De marktplaats is beschikbaar in de apps en websites van winkelketens Brico, BricoPlanit en Praxis. Bij lancering bestaat het aanbod van de verkooppartners van de retailformules uit meer dan 10.000 producten. Er hebben zich inmiddels al verschillende verkooppartners bij aangesloten, hoeveel precies is niet bekend. Maxeda wil via de marketplace uiteindelijk meer dan een miljoen producten gaan aanbieden, het tienvoudige van wat nu beschikbaar is. De uitbreiding van het aanbod zorgt er ook voor dat nieuwe productcategorieën worden toegevoegd.

Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste doe-het-zelfretailer in de Benelux die een marketplace start. ‘Brico en Praxis willen de keuze voor onze klanten uitbreiden en hen in staat stellen hun volledige klus te voltooien via onze one-stop-shop’, stelt ceo Guy Colleau van Maxeda DIY Group in een reactie. Voor de techniek achter de marktplaats werken de retailers samen met Mirakl.

Verificatie

Potentiële verkooppartners worden overigens niet zomaar toegelaten tot het platform. Zij worden eerst uitgebreid geverifieerd. Zo moeten de arbeidsomstandigheden waaronder de producten gemaakt worden goed zijn. Producten die op de sites van Brico en Praxis door verkooppartners worden aangeboden zijn voorzien van een vermelding 'verkocht en bezorgd door'.