Twinkle | Digital Commerce

BeCommerce en SafeShops.be gaan fuseren

2023-02-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De Belgische branchevereniging BeCommerce en SafeShops.be gaan samen verder. De nieuwe organisatie wil verder bouwen aan een veilige, betrouwbare en duurzame Belgische e-commerce sector.

De gefuseerde vereniging zal worden geleid door Greet Dekocker, nu nog managing partner bij SafeShops.be. ‘Samen met de leden van zowel Safeshops.be als BeCommerce zal de komende weken gewerkt worden aan de vormgeving van de nieuwe vereniging. Hierbij zal rekening gehouden worden met de noden en behoeften van de diverse ledenprofielen’, aldus Dekocker. ‘Zo hebben startende online shops meer baat bij een aantal basisopleidingen en wensen grote spelers of B2B online handelaren meer advies met betrekking tot bijvoorbeeld duurzaamheid of internationale handel.

De Belgische e-commerce sector omvat inmiddels zo’n 50.000 webshops die goed zijn voor een omzet van 11,7 miljard euro en 150 miljoen transacties. Jan Vereecke, voorzitter BeCommerce: ‘Deze cijfers in combinatie met de enorme veerkracht en creativiteit die online handelaren elke dag opnieuw tonen, geven aan dat de sector een mooie toekomst wacht. Met de nieuwe gefuseerde vereniging gaan we hen daar 100 procent in ondersteunen en begeleiden.’