Twinkle | Digital Commerce

Gefuseerde Belgische brancheverenigingen nemen nieuwe identiteit aan

2023-11-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

De Belgische branchevereniging BeCommerce en SafeShops.be, die eerder dit jaar besloten te fuseren, gaan verder onder de naam Becom.

Het gefuseerde bedrijf maakte de nieuwe naam enkele weken geleden bekend tijdens de uitreiking van de Becom Awards, voorheen de BeCommerce Awards. De nieuwe Belgische E-Business federatie wil de Belgische e-commerce de juiste plaats laten innemen in het maatschappelijke debat en in het Europese online landschap.

Dat de twee bedrijven samen verder gingen was dus al even duidelijk. Begin dit jaar liet Greet Dekocker, die het fusiebedrijf leidt, al weten te gaan bouwen aan een nieuwe vereniging. Daarover zegt Dekocker nu: ‘Met de nieuwe vereniging willen we de volgende stap zetten voor de Belgische e-commerce sector. We willen samen bouwen aan een bredere visie waarin de digitale economie alle kansen krijgt. Door het samenbrengen van onze expertise is Becom een sterke partner om – samen met de overheid – te ijveren voor een betrouwbare, innovatieve en duurzame e-commerce.’