Twinkle | Digital Commerce

Werner Bruyns vertrekt bij Coolblue België

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14
Werner Bruyns vertrekt bij Coolblue als country manager België. Hij was sinds 2007 werkzaam bij de online retailer, die in 2014 voor het derde jaar op rij zijn totaalomzet met meer dan 40 procent zag toenemen.

Coolblue bevestigt het vertrek van Bruyns aan Twinkle. ‘Hij heeft in acht jaar tijd veel voor Coolblue betekend’, meldt het bedrijf in een statement. ‘We zijn in die periode uitgegroeid tot één van de grootste webwinkels in België met twee fysieke winkelpunten. Ook voor de toekomst blijft de ambitie van Coolblue voor België onverminderd groot. Zo blijven we inzetten op de groei van het aantal webwinkels en productgroepen en verder investeren in onze naamsbekendheid. Daarnaast zijn we nog op zoek naar locaties in de buurt van Hasselt en op de as Leuven – Zaventem om er nog fysieke winkels te openen.’

Vervanger
Bruyns was naast zijn functie bij Coolblue tot 2013 bestuurslid van Safeshops.be, de sectorvereniging van webshops in België en Luxemburg. Het is nog onbekend wat Bruyns’ nieuwe uitdaging zal zijn en wie hem zal vervangen bij Coolblue.

Groeispurt
Coolblue blijft enorm hard groeien. De nummer 4 van de Twinkle100 relateerde de omzetaanwas (360 miljoen euro) van afgelopen jaar behalve aan de entree in nieuwe productcategorieën ‘met name’ aan de verbetering en uitbreiding van de leveringsopties. Het bedrijf startte in Nederland met een eerste tv-campagne, waarvan nu de tweede commercial op televisie te zien is.