Twinkle | Digital Commerce

België: online groei van 33 procent in 2021

2022-03-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De e-commerce markt in België nam het afgelopen jaar met 33 procent toe naar 11,7 miljard euro. Dat blijkt uit de E-commerce Barometer van branchevereniging SafeShops.be.

Jaarlijks maakt de vereniging de cijfers van de Belgische e-commerce markt bekend, op basis van transactiegegevens van webshops aangeleverd door betaalproviders. Het aantal transacties nam vorig jaar ook significant toe, met 30 procent, naar meer dan 150 miljoen. ‘We hadden groeicijfers verwacht, maar dit zijn toch wel opmerkelijke resultaten’, stelt Greet Dekocker, managing director van SafeShops.be. ‘Nog niet alle sectoren draaien sinds de coronacrisis terug op volle toeren, maar we stellen dus vast dat er van groeivertraging helemaal geen sprake is. Het veranderde online gedrag van de consument blijft aanhouden en groeit zelfs nog.’

Ook het aantal webshops bij onze zuiderburen nam toe. Zo kwamen er in 2021 17,5 procent meer webwinkels bij. In totaal telt België nu 56.642 webshops. Ook worden de webshops weer beter gevonden door buitenlandse consumenten dan tijdens de coronacrisis. Van de buitenlandse consumenten komt het overgrote deel uit Frankrijk en Nederland.