Twinkle | Digital Commerce

Rohlik Group voegt Knuspr en Gurkerl samen

2023-01-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De Tsjechische online supermarkt Rohlik Group investeert verder in Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf voegt de logistieke operatie van dochterondernemingen Knuspr en Gurkerl samen, ook wordt het management samengevoegd.

Het bedrijf investeert meerdere miljoenen om de operaties van beide bedrijven te bundelen. Alle drie de bestaande logistieke centra in München. Frankfurt en Wenen worden volledig geautomatiseerd. Het management wordt vervolgens samengevoegd om het automatiseringsproces van beide merken te ‘maximaliseren’. De merknamen van zowel Knuspr en Gurkerl blijven wel bestaan.

Volgens Rohlik Group gaat door die investering de productiviteit van die online supers omhoog en moeten ze op die manier ook sneller winst gaan maken. ‘Als Rohlik Group hebben we al in Tsjechië en Hongarije bewezen dat we winstgevend zijn dankzij ons sterke bedrijfsmodel en klantenaanbod’, aldus oprichter Tomáš Čupr. ‘In München zien we wat een uitstekend effect automatisering heeft op de productiviteit van de shop. We zijn ervan overtuigd dat we ook hier straks zwarte cijfers zullen behalen.’

Managing director Erich Comor van Knuspr door het samenvoegen van het management ook verantwoordelijk voor Gurkerl in Oostenrijk.