Twinkle | Digital Commerce

Knuspr moet stoppen met zondaglevering in Duitsland

2023-08-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

De Duitse online super Knuspr is gestopt met bezorgen op zondag in München. Het bedrijf begon daar een maand geleden mee, maar is nu dus alweer teruggefloten door de Duitse overheid.

Het is supermarkten in Duitsland over het algemeen niet toegestaan om op zondag te bezorgen. In Duitsland geldt een verbod op zondagswerk en er is een winkeltijdenwet die het bezorgen op zondag onmogelijk maken. Knuspr wilde daar in München via een omweg onderuit komen, maar dat is dus niet gelukt.

Knuspr had voor zondagbezorging speciaal een dochterbedrijf opgericht, een cateringbedrijf genaamd Kleiner Kern. Die onderneming runde een vestiging van Knuspr Café in het centrum van München, waar vanuit een al uitgedund assortiment werd bezorgd. Omdat de regels voor zondagbezorging niet voor horecagelegenheden gelden dacht Knuspr dat het met het Knuspr Café wel mocht, maar niets blijkt minder waar. Het bedrijf spreekt zelf over opgelegde beperkingen, zonder dat verder te specificeren. Knuspr laat wel weten dat de bezorging gepauzeerd is. Het bedrijf is het niet eens met de beslissing.

Eerder werd het Gorillas ook al verboden in Duitsland om op zondag te bezorgen.