Twinkle | Digital Commerce

Digitec Galaxus breidt uit naar Italië

2023-01-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Digitec Galaxus, de grootste webshop van Zwitserland, is nu ook live in Italië. Eerder breidde het platform al uit naar Duitsland, Oostenrijk en - vrij recent nog - Frankrijk.

De uitbreiding is een volgens het platform een logische. Omdat in een deel van Zwitserland ook Italiaans wordt gesproken is Digitec Galaxus al geruime tijd in die taal beschikbaar. De uitbreiding naar Italië was dan ook niet zo’n grote stap. Bestellingen worden in heel Italië geleverd, vanuit het Europese dc van Digitc Galaxus in het Duitse Krefeld.

Daardoor duurt het wel even voordat de producten aan de Italiaanse klanten worden bezorgd. Digitec Galaxus schermt met levertijden van drie tot vijf dagen bij producten die op voorraad zijn. ‘Ons online concept is uniek en werkt niet alleen in Zwitserland, maar ook in een zeer competitieve markt als Duitsland’, stelt Florian Teuteberg, ceo van Digitec Galaxus. ‘Daarom zijn we ervan overtuigd dat Italiaanse klanten zich ook op hun gemak zullen voelen op ons platform.’

Het platform is sinds 2018 live in Duitsland, en ging in 2021 nog naar Oostenrijk. De laatste uitbreiding was er een week geleden, toen kondigde het bedrijf de uitbreiding naar Frankrijk aan.

Op het gebied van naamsbekendheid heeft Galaxus nog wel wat te winnen bij de Italianen, zoals te zien in onderstaande video.