Twinkle | Digital Commerce

PostNL verdubbelt bezorgcapaciteit in België

2021-07-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

PostNL neemt dit jaar nog twee nieuwe pakkettendepots in België in gebruik. Daarnaast opent het bedrijf in 2022 zijn eerste Belgische sorteer- en distributiecentrum en start de bouw van een tweede.

De Nederlandse pakketbezorger voorziet een grote groei van e-commerce bij de zuiderburen. PostNL beschikt nu al over zeven pakkettendepots in België. Die staan in Sint-Niklaas, Ardooie, Namen, Vilvoorde, Wommelgem, Sint-Truiden en Mechelen. De opening van de twee nieuwe depots in Oevel en Desteldonk staat gepland voor september 2021 en is goed voor een uitbreiding met zo’n 300 ritten per dag. Dat biedt de mogelijkheid voor het dagelijks leveren van tienduizenden extra pakketten. De twee nieuwe depots zijn goed voor zo’n 18.000 m² extra depotruimte. 

Sorteer- en distributiecentra

Naast de pakkettendepots wil PostNL twee sorteer- en distributiecentra openen in België. Begin 2022 opent het bedrijf zijn eerste Belgische hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in de plaats Willebroek, net onder Antwerpen. Gezien de groei is PostNL daarnaast druk bezig met de voorbereiding voor de bouw van een tweede hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum dat in Oost-Vlaanderen moet komen. De bedoeling is dat deze locatie in de tweede helft van 2022 in gebruik wordt genomen. 

Momenteel gaan de bestellingen voor Belgische webwinkels nog via sorteercentra in Nederland. De nieuwe depots en sorteercentra moeten ertoe leiden dat PostNL zijn capaciteit in België verdubbelt naar bijna 500.000 pakketjes per dag.