Twinkle | Digital Commerce

DHL neemt meerderheidsbelang in Monta

2022-09-26
1000562
  • 1:24

DHL Supply Chain neemt een meerderheidsbelang in de Nederlandse e-commercespecialist Monta. Door de internationale uitrol van Monta’s logistieke diensten zal DHL beter in kunnen spelen op de specifieke behoeften van het MKB en kleinere webshops. Daarnaast zal Monta snelgroeiende klanten beter kunnen bedienen.

Monta – met 1.000 medewerkers en 14 fulfilmentvestigingen verwerkte vorig jaar 12 miljoen e-commerce orders en is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste dienstverleners op het gebied van e-commerce en e-fulfilment in Nederland. ‘Wij zullen vasthouden aan de huidige gewaardeerde mogelijkheden, expertise en cultuur van Monta en deze verder ontwikkelen zodat wij in het snelgroeiende e-commercesegment voortreffelijke klantgerichte oplossingen kunnen aanbieden’,  aldus Oscar de Bok, ceo van DHL Supply Chain.

Volgens beide bedrijven zullen klanten van DHL en Monta profiteren van de samenwerking: ‘De ondernemersgeest van Monta die tekenend is voor hun manier van zakendoen, en de sterke internationale expertise, infrastructuur en netwerk van DHL Supply Chain.’ Voor Monta is de samenwerking een manier om het bedrijfsmodel buiten Nederland uit te rollen, legt Edwin van der Ham, eigenaar en ceo van Monta uit: ‘Monta heeft recentelijk de eerste stappen over de grens gezet, wat bij diverse klanten al heeft geresulteerd in internationale groei. De huidige transactie zal deze ontwikkeling verder versnellen. Voor onze mensen betekent deze overeenkomst ook carrièrekansen op de lange termijn. Wij werken al een groot aantal jaren met DHL en qua bedrijfscultuur passen de twee bedrijven prima bij elkaar. Ik kijk ernaar uit hoe de teams van Monta en DHL Supply Chain deze samenwerking invulling zullen geven.’

De overeenkomst is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.