Twinkle | Digital Commerce

Made.com: overname, fusie of nieuwe investeerder?

2022-09-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Interieurplatform Made.com gaat mogelijk in de verkoop, aanleiding zijn tegenvallende resultaten. Ook zou er sprake zijn van een aanstaande reorganisatie.

Het gaat al langer slecht met het Britse platform, dat vorig jaar nog 31,4 miljoen pond verlies leed. Ook dit jaar zijn de prognoses niet al te opbeurend. Made.com heeft problemen met de toelevering en een laag consumentenvertrouwen.

Volgens de Financial Times zou Made.com 35 procent van het personeelsbestand willen schrappen, Made.com zelf noemt geen aantallen wat betreft de reorganisatie. Wel laat het bedrijf middels een statement weten op zoek te zijn naar een koper. De raad van bestuur heeft besloten de verwachtingen voor dit jaar in te trekken en te kijken naar aanvullende financiering, ‘bijvoorbeeld via schuldfinanciering, via een strategische investering door een zakenpartner of andere marktdeelnemer, door waarde te realiseren uit een verkoop van de groep – of haar activiteiten en activa – of via een bedrijfscombinatie met een andere entiteit met voldoende financiering voor de gecombineerde groep’.