Twinkle | Digital Commerce

BCC neemt Suntech Energy over en gaat zonnepanelen verkopen

2022-09-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Elektronicaretailer BCC neemt Suntech Energy uit Veenendaal over. Door de overname breidt de retailer zijn aanbod uit met zonnepanelen.

BCC is al enkele jaren bezig met het verbreden van het aanbod richting energie. Zo kocht het bedrijf eind vorig jaar Aircoshop, waardoor het aanbod airco’s werd uitgebreid. Nu gebeurt dus ongeveer hetzelfde, maar dan met zonnepanelen. Volgens BCC wil het een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van Nederlandse huishoudens bij de energietransitie.

Door de overname van Suntech Energy kunnen klanten zich ook door BCC laten informeren over het gebruik van zonnepanelen, ook verzorgt BCC de complete installatie van de panelen. De service zal landelijk gefaseerd worden uitgerold. ‘Klanten vinden nu bij ons deskundig advies, levering en installatie van zonnepanelen’, stelt Caspar Klinkhamer, ceo van BCC. ‘Onze klanten kunnen via BCC voor slim koelen, ventileren en verwarmen met een split-airco in combinatie met zonnepanelen. In de toekomst zien wij ook een rol voor BCC als het gaat om opslag van energie thuis.’

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.