Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn: Overblijvers in alle winkels

2022-09-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Albert Heijn breidt zijn anti-verspillingsapp Overblijvers alweer uit naar alle winkels in Nederland. De super begon begin dit jaar met Overblijvers, dat bevalt dermate dat het nu al op landelijk niveau wordt ingevoerd.

Overblijvers zijn voedselpakketten die in de app gereserveerd en aangeschaft kunnen worden waarin producten zitten die aan het einde van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of die binnenkort uit het assortiment gaan. Het is een vergelijkbaar initiatief als Too Good To Go, de anti verspillingsapp waarmee Albert Heijn – specifiek in de AH to go-winkels - in 2018 nog samenwerkte.

De AH Overblijvers-pakketten zijn ook verkrijgbaar in de AH to go-filialen, evenals de reguliere winkels. Het bedrijf verwacht zo’n 4,5 miljoen kilo extra voedsel te besparen met het initiatief, dat moet bijdragen aan de doelstelling om de helft minder voedsel te verspillen in 2030 vergeleken met 2015. ‘Elke kilogram verspild voedsel vinden wij er één te veel. Dit is niet alleen ontzettend zonde van het eten en de energie die erin is gestopt om het product te maken, het heeft ook een negatief effect op het klimaat’, aldus Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn.

Klanten kunnen kiezen uit de volgende AH Overblijvers-pakketten: Verrassing, Vegetarisch en Bakkerij. Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje komen daar binnenkort bij.