Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn test anti verspilling app Overblijvers

2022-01-11
29531660
  • [nieuws]
  • 1:01

Albert Heijn heeft een nieuwe app gelanceerd met de naam “Overblijvers”. In de app biedt de supermarkt tasjes aan, gevuld met producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt.

In plaats van onverkochte producten weg te gooien, worden deze verkocht in een vooraf samengesteld tasje voor een extra voordelige prijs. Zo meldt de supermarkt in de beschrijving van de app. Het gaat om producten die dezelfde dag of de dag erna over datum gaan.

Volgens de beschrijving van de app zijn er vier verschillende soorten Overblijvers. De “vegetarische”, “brood”, “verrassing” en “Uit-het-assortiment”. In de app kun je zien welke er beschikbaar zijn, tegen welke prijs en in welke supermarkt bij jou in de buurt. Je kunt deze vervolgens in de app reserveren en ophalen in een vooraf gekozen tijdslot.

De app toont overeenkomsten met anti-verspillings app Too Good to Go, waarmee Albert Heijn al samenwerkt in enkele Albert Heijn To Go filialen. Vorig jaar werd nog bekend dat die samenwerking werd uitgebreid.

Albert Heijn meldt dat het om een pilot gaat waaraan een beperkt aantal winkels deelnemen. ‘We hopen binnenkort uit te breiden naar nog veel meer Albert Heijn winkels.’