Twinkle | Digital Commerce

270 miljoen euro groeigeld voor elektronicaverhuurder Grover

2022-09-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Grover, een Duits bedrijf waarbij klanten elektronica kunnen huren, heeft in een nieuwe financieringsronde 270 miljoen euro aan groeigeld opgehaald.

Eerder wist het bedrijf al een miljard euro aan kapitaal op te halen. Met deze investeringsronde wil Grover zijn aanwezigheid in de bestaande markten uitbreiden. Sinds ongeveer twee jaar is het bedrijf ook in Nederland actief.

Waar andere online spelers het momenteel vaak moeilijk hebben om investeringen te vinden, geldt dat dus niet voor Grover. Consumenten trekken vaker naar aanbieders met verhuur- of abonnementsmodellen, als alternatief voor de aanschaf van het volledige product. Dat ziet Grover ook terug in de resultaten. Dit jaar nam het klantenbestand al met 50 procent toe en ook de verkoop steeg met meer dan 100 procent. Volgens Grover is de groei vooral te merken in de Verenigde Staten en West-Europa.

Ceo Michael Cassau: ‘In de afgelopen maanden hebben we gezien dat de tech-verhuurbeweging verder aan kracht wint naarmate consumenten zich wenden tot flexibelere en duurzamere oplossingen tegen de stijgende kosten van levensonderhoud. Het verse kapitaal stelt ons in staat om aan deze groeiende vraag in bestaande en nieuwe markten te voldoen.’