Twinkle | Digital Commerce

Uber start autoverhuur in Nederland

2023-11-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Met Uber Rent kunnen Nederlandse reizigers voor het eerst via de Uber app zelf een auto huren. Het bedrijf werkt daarvoor samen met bekend autoverhuurbedrijven als Hertz en Avis.

Voorheen konden consumenten alleen ritten boeken via Uber, waarna vervolgens een Uber-chauffeur deze uitvoert. Nu kunnen klanten dus zelf ook een auto huren via het platform. Voor het aanbieden van de dienst werkt het bedrijf samen met CarTrawler, een technologieleverancier voor de verhuursector. Door middel van die technologie worden klanten voorzien van aanbevolen autohuuropties op basis van lokale en bestemming van een gebruiker.

Volgens Uber heeft het met het huren van auto’s nu een unieke propositie in handen. Het combineren van Uber-ritten en autoverhuur zorgt er namelijk volgens het bedrijf voor dat mensen de Uber app nu van deur tot deur kunnen gebruiken voor hun reisbehoeften. Een voorbeeld is dat Uber gebruikers voorafgaand de huurperiode een optie geeft om een Uber rit aan te vragen die hen naar de bestemming van de huurauto brengt.