Twinkle | Digital Commerce

Ikea gaat leasemodel breder testen

2019-04-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Nadat Ikea eind vorig jaar aankondigde lokaal te gaan testen met een leasemodel in onder andere Nederland, breidt de meubelverkoper dit volgend jaar uit naar dertig landen.

Dat kondigde de Zweedse meubelverkoper onlangs aan bij een duurzaamheidsbijeenkomst in het Duitse Kaarst, melden Belgische media. De proeven in onder andere Nederland, Zwitserland, Polen en Zweden zijn blijkbaar dermate succesvol, dat het bedrijf dit nu ook in andere landen, waaronder België en Duitsland, wil uitproberen.

Volgens Ikea verandert het gedrag van de consument, en wil het daarop inspelen. ‘Nu we steeds vaker kleiner wonen en mensen zich meer bewust zijn van hun impact op de planeet, zoeken ze naar manieren om verspilling tegen te gaan en de levensduur van hun spullen te verlengen’, zo citeert de Vlaamse krant De Standaard Pia Heidenmark Cook, de duurzaamheidsdirecteur van Ikea.

Meubelpakketen

Eind vorig jaar kondigde Ikea aan in Nederland met een leaseconcept te komen. Dit ging in eerste instantie om enkele producten, zo liet destijds country retail manager Lena Herder weten. Het gaat om 250 hergebruikte producten, zo blijkt uit het persbericht. Deze zijn bestemd voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Bij Ikea Amsterdam kunnen zij een meubelpakket huren voor minstens twee jaar. Na afloop van de periode kunnen de huurders kiezen om de producten over te nemen. Zo niet, dan geeft Ikea ze een tweede leven.