Twinkle | Digital Commerce

Shoppen kan nu via Instagram DM’s in VS

2022-07-19
1000562
  • [nieuws]
  • 0:47

Instagram-gebruikers in de Verenigde Staten kunnen vanaf nu ook producten bestellen en betalen via Direct Messages (DM’s).

Zowel een product aanschaffen als de bestelling volgen is vanaf nu mogelijk via Direct Messaging, zo meldt moederbedrijf Meta. Om bestellingen af te rekenen, wordt gebruik gemaakt van Meta Pay. Een groot deel van de customer journey kan daarmee worden afgelegd via Direct Messages, waarbij klanten vragen kunnen stellen over het product en het daarna meteen kunnen afrekenen. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor gekwalificeerde accounts die een zakelijk account hebben ingesteld op Instagram.

Met deze nieuwe stap, beweegt Instagram steeds meer naar een social commerce-strategie, waarbij meer gewinkeld wordt via social media. Het platform lanceerde al verschillende tools om winkelen eenvoudiger te maken. Zo werd het tabblad ‘Winkel’ prominenter op de homepage gezet en werd er producttagging gelanceerd en uitgebreid. Ook werden er shopping-opties toegevoegd aan Reels.