Twinkle | Digital Commerce

Shopify gaat samenwerking aan met YouTube

2022-07-19
1000562
  • 1:22

Met YouTube Shopping kunnen merchants hun volledige assortiment op drie manieren verkopen: via livestreams, on-demand video’s en een store tab.

E-commerceplatform Shopify is een samenwerking aangegaan met videoplatform YouTube. YouTube Shopping is vanaf nu wereldwijd beschikbaar voor Shopify-merchants, zij kunnen hun online shop integreren met het social mediaplatform. Alle productdetails zoals namen, afbeeldingen, prijzen en levering worden up-to-date gehouden. Zo wordt een product automatisch van YouTube verwijderd als het is uitverkocht.

Drie manieren

Het volledige productaanbod kan op drie manieren verkocht worden. Met YouTube Live kunnen merchants producten taggen en pinnen tijdens belangrijke momenten in een livestream. Bij on-demand video’s kunnen verkopers een lijst producten tonen in een productschap onder de video. Ten slotte kan er een nieuw tabblad worden toegevoegd aan het YouTube-kanaal van merchants, waarin het volledige assortiment wordt getoond.

Live Shopping

Volgens Shopify is er enorme potentie voor live shopping. Uit een onderzoek gedaan door Forrester blijkt dat de interesse in het fenomeen toeneemt. Tussen augustus en oktober 2021 nam de groei van het aantal geïnstalleerde livestream shopping-apps toe met 40 procent ten opzichte van drie maanden daarvoor. Vooralsnog zegt slechts 13 procent het afgelopen jaar te hebben deelgenomen aan een livestream shopping-event, maar tegen 2022 kan dit percentage zijn verdubbeld.

Ondernemers

Mel van Lieshout, country manager Nederland bij Shopify, vertelt in een persbericht: ‘De content creator economie is booming en we merken dat Nederlandse creators op YouTube zich steeds vaker ontpoppen tot ondernemers met een eigen brand. Internationaal zien we ook dat commercevormen als livestream shopping volop ingezet worden, bijvoorbeeld in China. Ook in Nederland zien we live shopping aan terrein winnen en met Shopify’s nieuwe YouTube-integratie spelen we hier direct op in.’