Twinkle | Digital Commerce

Beter Bed introduceert 3D-boxspring configurator

2022-06-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Beter Bed lanceert een online configurator waarmee klanten zelf een boxspring kunnen samenstellen. Het nieuwe snufje wordt gelanceerd om online aankopen te stimuleren.

Klanten kunnen stap voor stap kiezen voor het type boxspring, de kleur, stof en potenset. Door middel van een 3D-visualisatie is het mogelijk om de boxspring vervolgens tot in detail te bekijken. ‘Het helpt de klant om op ieder gewenst kanaal zijn ideale product samen te stellen maar tegelijk ook inzage te hebben in beschikbaarheid en levertijd,’ aldus de beddenretailer.  

De nieuwe tool wordt voornamelijk ingezet om een impuls te geven aan de online verkoop van Beter Bed, maar de configurator kan ook in de winkel worden gebruikt. Perijn Hoefsloot, verantwoordelijk voor Marketing, Customer Experience & Strategic Business Development, vertelt in een persbericht: ‘Het digitale kanaal wordt steeds belangrijker in onze omnichannel strategie. Het ondersteunen en deskundig adviseren van de klant in alle stappen van het aankoopproces via onder meer de configurator is een belangrijk onderdeel van onze strategie en naar verwachting een stimulans voor de online en offline aankopen.’

Vooralsnog is alleen het merk Kårlsson beschikbaar via de online configurator. Andere merken volgen de komende tijd gefaseerd, eind 2022 moet de helft van de gehele collectie te configureren zijn. Beter Bed zegt ook te kijken naar augmented reality-mogelijkheden waarmee klanten hun boxspring virtueel in hun slaapkamer kunnen plaatsen.