Twinkle | Digital Commerce

Shopopop gaat voor heel Nederland

2022-05-03
1000561
  • [nieuws]
  • 1:11

Het van oorsprong Franse crowdshipping platform Shopopop lanceerde vorige jaar zijn dienst in Nederland. Het bedrijf begon in Tilburg, en heeft nu de rest van Nederland in het vizier.

Bij Shopopop kunnen klanten bestellingen bij winkeliers tegen een kleine vergoeding thuis laten bezorgen door een particuliere shopper. Die laatste doet de bezorging met eigen vervoer. Per pakket verdient men minstens 5 euro. Het idee erachter is dat consumenten op de dagelijkse routes – bijvoorbeeld van huis naar het werk – een pakket ophaalt en bij iemand aflevert.

Volgens het bedrijf is het sinds de start in Nederland meerdere samenwerkingen aangegaan met lokale bedrijven in het zuiden. Nu wil de dienst dus uitbreiden naar de rest van Nederland, en is daarvoor op zoek naar supermarkten, drogisterijen, bloemisten, groenteboeren, slijterijen en andere winkeliers die zich willen aansluiten. ‘Het Shopopop-model is in principe overal toepasbaar, ook in kleinere steden en gemeenten; overal waar er Shoppers zijn, kan er geleverd worden’, aldus country manager Benelux Caroline Schuurs.

Naast de uitbreiding in Nederland lanceert het concept ook in België. Volgens Shopopop heeft het daar partnerschappen met grote supermarktketens als Colruyt, Carrefour en Cora. Shopopop is ook actief in Italië, Portugal, Luxemburg en Spanje. Dit jaar komen daar nog drie landen bij, waaronder Duitsland. Het platform heeft als doel om tegen 2025 zo’n 50.000 verkooppunten te bedienen.

Lees ook: 'Shopopop zet social shopping op de kaart'