Twinkle | Digital Commerce

PostNL lanceert cryptopostzegel

2022-05-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

PostNL geeft later dit jaar de eerste Nederlandse cryptopostzegel uit. De postzegel bestaat uit een fysieke postzegel en een ‘digitale tweeling’.

Volgens PostNL gaat het om een wereldwijde primeur, omdat de zegel wordt uitgegeven door twee postbedrijven, namelijk PostNL en de Oostenrijkse Post. De fysieke zegel is bedoeld voor gebruik, de digitale versie is een NFT (Non Fungible Token) en wordt zichtbaar door een QR-code op de fysieke postzegel te scannen. Vervolgens kan deze worden verzameld, uitgewisseld en verhandeld via de blockchain.

PostNL hoopt vooral dat de zegel zal uitgroeien tot gewild verzamelobject. ‘Er zijn steeds meer Nederlanders die zich verdiepen in de wereld van crypto’, stelt Bob van Ierland, directeur Mail Nederland bij PostNL. ‘Toch kent het grote publiek ze alleen van naam. Met deze cryptopostzegel maken we NFT’s nu toegankelijk voor een breder publiek. We hopen dat we zo meer mensen kunnen enthousiasmeren voor deze bijzondere nieuwe stap in de wereld van het verzamelen.’

De postzegel is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage. Het is nog niet bekend hoe groot die oplage is en waar de zegel te koop is.