Twinkle | Digital Commerce

Doek valt weer voor Bakker.com

2022-05-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Plantenwebshop Bakker.com is failliet verklaard. Het bedrijf ging enkele jaren ook al over de kop. Volgens het bedrijf is de oorzaak een aanhoudend en fors omzetverlies, een gevolg van de opheffing van de coronamaatregelen.

De shop stelt de afgelopen jaren veel te hebben geïnvesteerd in de transformatie van een traditionele postorderonderneming naar een e-commercebedrijf. Dit leek aanvankelijk succesvol. De groei in 2020 en 2021 zorgde ervoor dat Bakker.com de kosten nog kon dragen. Maar toen de coronamaatregelen in verschillende landen werden opgeheven, en klanten als gevolg daarvan online uitgaven uitstelden, daalde de omzet en kwam het bedrijf in de problemen.

‘Bakker.com leek na een aantal moeilijke jaren helemaal op weg om weer een succesvol bedrijf te worden’, verklaart woordvoerder Clemens Sassen. ‘Een paar maanden geleden spraken wij zelfs nog met investeerders om onze activiteiten verder uit te breiden. Sindsdien is de markt volledig gekanteld.’

Volgens Bakker.com komt daarbij dat de online groenmarkt dit jaar een omzetdaling ziet van ongeveer 50 procent, dat is lager dan de e-commercemarkt in het algemeen. Ook is Bakker.com vooral afhankelijk van de voorjaarsverkoop.

Dit alles zorgt er dus voor dat Bakker.com wederom failliet is verklaard. Dat gebeurde in 2018 ook al, maar toch maakte het bedrijf snel een doorstart. Of dat nu ook gaat gebeuren is nog niet duidelijk.