Twinkle | Digital Commerce

Bol.com neemt uitgebreid dc officieel in gebruik

2022-05-17
1000562
  • 1:18

De uitbreiding van het fulfilment center van bol.com in Waalwijk is officieel voltooid. De Twinkle100-aanvoerder opende gisteren op een bijeenkomst de aanbouw, waarmee het totale grondoppervlak van het pand is verdubbeld naar 100.000 vierkante meter.

Ruim drie jaar geleden werd begonnen met de uitbreiding van het pand. Toen was de verwachting dat ‘medio 2021’ de uitbreiding wel klaar zou zijn. Dat werd dus iets later. ‘Een groter grondoppervlak verhoogt de opslagcapaciteit voor verkooppartners die hun logistiek aan ons hebben uitbesteed’, stelt directeur Logistiek Vincent Weijers. ‘Voor onze klanten betekent dit dat zij voor een groter deel van het assortiment kunnen rekenen op de bol.com-service, zoals levering op zondag en ’s avonds, of binnen een paar uur na bestelling in huis.’

Volgens bol.com is het pand één van de meest duurzame logistieke gebouwen in Nederland en België. Zo beschikt het over een zonnedak van 13.000 zonnepanelen, is het aantal inpakmachines opgeschroefd en wordt gebruikgemaakt van een shuttlesysteem, die laatste zorgt ervoor dat bakken met artikelen op het juiste moment naar de juiste orderpicker worden gebracht. In totaal staan er daarnaast dus 14 inpakmachines in het pand, 5 multi-inpakmachines die meerdere artikelen in een doos kunnen stoppen en 9 mono-inpakmachines voor bestellingen van één artikel. Door de komst van die machines kan het platform per uur bijna 10.000 bestellingen verwerken.

Het grondoppervlak van 100.000 vierkante meter komt neer op 15 voetbalvelden, als de verdiepingen worden meegeteld is de totale vloeroppervlak van het fulfilment center bijna 240.000 vierkante meter.