Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn schroeft bezorging in België op

2022-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Albert Heijn breidt wederom zijn bezorggebied in België uit. Daar bezorgt de super in vijftig nieuwe gemeenten, goed voor zo’n 250.000 extra huishoudens.

Inmiddels kan Albert Heijn al bezorgen bij een meerderheid van de Vlaamse consumenten, specifiek 60 procent van de adressen in Vlaanderen. In totaal bezorgt de Zaanse super in 219 gemeenten bij onze zuiderburen.

De uitbreiding vindt vooral plaats in de provincie Antwerpen. Ook de plaatsen Mol, Turnhout, Geel en Eeklo worden aan het gebied toegevoegd. Albert Heijn begon ongeveer twee jaar geleden met thuisbezorging in België. Inmiddels is die service ook uitgebreid met bezorging voor zakelijke klanten.

Nieuw HSC in Nederland

Tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat het vandaag in Utrecht een nieuw Home Shop Center van ruim 21.000 vierkante meter heeft geopend. Dat pand is anderhalf keer zo groot als de vorige locatie. Hierdoor kunnen 50.000 orders per week verwerkt worden. Volgens Albert Heijn is dat hard nodig, omdat het aantal klanten dat online boodschappen doet blijft stijgen.